Over mij 

Hoi! Ik ben Mariet. Jongste meisje uit een gezin van vier en geboren in '91. 

Met vier heel verschillende karakters thuis, leerde ik me al snel aanpassen. Dit heeft me als persoon ongetwijfeld gevormd tot wie ik nu ben. Een echte kameleon.
 
Ik woonde al op veel plekken maar ben nu gesetteld in Westmalle - of all places. Zoals de clichés gaan, de liefde achterna. 
Sinds 2020 gelukkig getrouwd met Roeland. Ik zou zeggen "liefde van mijn leven" maar die titel werd in 2021 overgedragen aan mijn zoontje Henri. En ja, mijn man weet hiervan! 
 

Naast trotse partner en mama ben ik ook nog steeds graag aan het werk. Mijn passie voor de verloskunde en slaapcoaching zal je snel voelen zodra we aan de praat geraken. 

Voor hobby's maak ik in mijn huidig leven te weinig tijd. Ik kan ontzettend genieten van de natuur, een goed boek en volledige stilte om me heen. Helaas is dat met een peuter in huis meestal ver te zoeken. 

Over mij als verloskundige 

In 2013 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw. Onmiddellijk na mijn studies ging ik mijn droom achterna en begon ik te werken in Kenia. Zes intense maanden en een pak aan ervaring hebben mijn eerste basis als vroedvrouw gelegd.

Sinds negen jaar werk ik in Nederland waar ik als vroedvrouw veel zelfstandige bevallingen uitvoerde. Hier heb ik de kans gekregen om het vak verder in mijn vingers te krijgen. Ondanks dat deze bevallingen in een medische setting gebeuren, probeer ik Moeder Natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten doen.

In 2019 werd het verlangen om één op één zorg te bieden aan zwangere koppels groter en groter. Ik ben op dat moment gestart als zelfstandige vroedvrouw in België. Op dat moment bood ik samen met collega Els een totaalpakket aan; van zwangerschap tot bevalling en kraambed.

Het leven ging door. De liefde van mijn leven, flinke zoon Henri, werd in 2021 geboren en daar heb ik bewust tijd voor genomen en van genoten.

De passie voor het vak bleef bestaan en kriebelen. Ik ben dan ook blij dat ik jullie kan laten kennismaken met “De Dromerij”. Hier kan je me als vroedvrouw en als kinderslaapcoach vinden.

Ik begeleid je in de zwangerschap in fijne samenwerking met je gynaecoloog. Ik streef naar zorg op maat; voor ieder wat wils, voor iedereen een aparte aanpak. Na de bevalling kom ik graag langs bij jullie thuis om te kijken of medisch alles goed verloopt. Ook ondersteun ik jullie als kersvers gezin met de nodige tips en tricks.

Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie te ontmoeten en samen een pad te bewandelen waarin jullie je goed voelen.

Over mij als baby- en kinderslaapcoach

Als vroedvrouw kreeg ik de afgelopen jaren ontzettend veel vragen over slaap. Na enkele weken ouderschap komt elk koppel wel in een of andere staat van slaaptekort. Omdat ik in dit vak niet gespecialiseerd was, verwees ik waar mogelijk. 

Eenmaal zelf jonge mama kreeg ook ik te maken met slapeloze nachten. Dutjes overdag gingen van kwaad naar erger. Hoe meer slaaptekort er in ons huishouden werd opgebouwd, door ieder van ons, hoe wanhopiger ik werd. Het enige waar ik nog aan dacht was "slaap" en frustraties bouwden zich op. Tijd voor actie. Ik ben me gaan verdiepen in etherische oliën, Bach bloesems, verzwaarde slaapzakken en slaaptraining. 

Wat voor mij heel duidelijk was: ik zou mijn kindje geen nachten alleen laten huilen. Ik wou hem geen gevoel geven dat hij plots alleen achtergelaten werd of dat ik, als zijn moeder, hem aan zijn lot overliet. Ik volgde cursussen in liefdevol zelfstandig slapen en emotieregulering. Henri sliep na enkele weken doorzetten eindelijk wat uurtjes na elkaar. Dutjes werden langer en vooral dit allemaal zonder strijd! Het bed was een plek om tot rust te komen, een slaapzakje werd met plezier aangetrokken en oogjes sloten zich al, nog voor ik de kamer uit was. 

Na een verbluffend resultaat bij mijn eigen zoontje te bereiken was de “goesting” er om anderen ook te kunnen helpen. Ik begon mijn opleiding tot slaapcoach bij Slaapkops. Eens afgestudeerd tot gecertificeerd slaapcoach, begon ik al snel in de praktijk om zo op mijn beurt zoveel mogelijk gezinnen aan meer slaap te helpen. Slaap is een basisbehoefte en nodig voor ons allen om goed te functioneren. Het maakt je ouderschap zoveel rustiger en aangenamer. 

De kennis die ik uit mijn opleiding heb gehaald, combineer ik graag met andere inzichten. Zo werk ik als slaapcoach ook op emotieregulering van je kindje. Je kind leren om te ontladen; alle emoties loslaten in een veilige omgeving bij mama of papa, geeft de basis van innerlijke rust en dus goede nachtrust. 

Ik blijf me vol enthousiasme bijscholen en verdiepen in de vele facetten van slaap bij kinderen. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen